صفحه اصلی / مدیر مسئول / سردبیر / نشریه / مطالب خواندنی / دفتر یادداشت / ارتباط با ما / عضویت / درباره مرکز / هیئت تحریریه / ارشیو / سایت های دیگر / درباره سایت

 

گذری بر زیبا ترین دستاورد  همکاری جمعی بشر (سیستم عامل لینوکس )

مدت زیادی است که اکثر قریب به اتفاق رایانه های شخصی و سرور ها سیستم عامل ویندوز را به عنوان بهترین سیستم عامل خود می دانستند . اما امروزه برنامه نویسان حرفه ای و یا هکر ها برای انجام فعالیت های خود از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند . تا انجا که عده ای ان را بهشت برنامه نویسان می خوانند .از انجایی که اکثر کد های سیستم عامل ویندوز بسته و غیر قابل دسترس می باشد .یکی از مهمترین ویژگی های منحصر به رد این سیستم عامل (لینوکس) قابل دسترس بودن کد ان می باشد.(open source ).  که اخیرا شرکت مایکروسافت برای عقب نماندن از انحصار چند ین وچند ساله خود بخشی از کد های خود را بر روی اینترنت قرار داده بود.و جالب اینکه شرکت hp  در ماه گذشته (سپتامبر 2004 ) تعدادی از نوت بوک های خود را با سیستم عامل لینوکس به بازار فرستاد. ویکی دیگر وشاید بهترین مزیت لینوکس امنیت ان باشد. چرا که  بر روی این سیستم عامل چیزی در حدود چهار صد هزار برنامه نویس در حال فعالیت هستند و این در حالی است که شرکت مایکروسافت تنها ده هزار برنامه نویس دارد. در وصف عدم امنیت ویندوز همین بس که هر از چند گاهی یک ویروس رایانه ای نظم این دهکده ی جهانی را بهم می ریزد. جالب است یک واقعه از هک شدن سیستم بانکی یکی از بانک های کشور را که صدق مناسبی است بر این مدعا برای شما بیان کنم.

عصر پنج شنبه رئیس بانک (؟) همه ی برنامه های خود را چک کرده و بانک را به امید شنبه ترک میکند. اما وقتی روز شنبه می اید و سیستم خود را روشن می کند  و می خواهد برای انجام کاری وارد سایت بانک مربوطه شود با یک صفحه ی عجیب  روبه رو می شود که ان چیزی متفاوت با روز های قبل بود. بر روی ان صفحه نوشته بود که :"این سایت است یا پنیر سوراخ سوراخ . همین جور از پول های مردم مواظبت می کنید ؟"(به نقل از سایت www.itiran.com ) .

و اما موضوع اصلی ما لینوکس . تنها مشکلی که کاربران مبتدی برای نصب این سیستم عامل دارند مسئله پارتیشن بندی هارد می باشد.که ما در این مقاله مختصر قصد داریم به این مسئله بپردازیم .

عده ای در این دغدغه هستند که شاید نتوان در یک سیستم هم از سیستم عامل ویندوز و هم لینوکس استفاده کرد. (اگر این مقاله را تا آخر مطالعه بفرمائید حتما به بخش عمده ای از ابهام های شما در این مقوله پاسخ داده خواهد شد.)

شروع :

قبل از هر کاری از تمام فایل های مورد نیاز در رایانه خود یک backup  تهیه نمائید .

سیستم عامل ویندوز همیشه دوست دارد که برر روی اولین پارتیشن هارد (c:) خود را بار گذاری کند.خوب اگر رایانه شما مولتی بوت (چند ویندوز) باشد در هنگام بالا امدن از شما تقاضای انتخاب سیستم عامل را می کند. ما با نصب لینوکس یک منو را می سازیم که در قبل از این انتخاب امده و از شما تقاضای سیستم عامل لینوکس و یا محیط داس (منظور همان ویندوز اسنت) را می کند.خوب شما به  امانات نرم افزار پارتیشن مژیک 8 و یا نسخه های بالاتر نیاز دارید . لین برنامه را بر روی  ویندوز نصب می کنید و کار خود را بر روی اولین درایو بعد از درایو های نصب ویندوز شروع می کنید.(برای مثال اگر رایانه شما دارای دو ویندوز می باشد منظور درایو "  E:  " است ) . به کمک این نرم افزار فرمت این درایو را به "linux ext3" تبدیل می کنید و بعد از ان رایانه خود را به گونه ای تنظیم می کنید که به کمک   cd rom  بوت شود و سپس سی دی bootalble  لینوکس را درون درایو قرار داده  و ما بقی کار ها را به سی دی واگذار کنید . تا اینکه به صفحه ابتدای نصب برسید "welcome".  بعد از انتخاب صفحه کلید و  موس و زبان و کشور و زمان به مرحله disk partition setup  می رسیم .در این مرحله اگر شما به کمک  نرم افزار ذکر شده فرمت درایو را تغیر داده اید گزینه  auto  را انتخاب می کنید .و اما اگر نتوانستید به کمک این نرم افزار اعمل گفته شده را بر روی درایو ذکر شده انجام بدهید گزینه دوم را انتخاب کنید.حال اگر گزینه اول یعنی اتوماتیک را انتخاب نموده اید در مرحله بعد گزینه اخر "keep all partitions and use free existing sace" را انتخاب کنید .و اما اگر گزینه "تنظیم دستی پاریشن " را انتخاب نموده اید درایوی را که قصد نصب لینوکس بر روی ان دارید را انتخاب نموده و سپس به کمک گزینه "edit" وارد مشخصات ان پارتیشن می شویم و در انجا فرمت ان را به  " ext3"  تغییر می دهیم . سپس ان را /داده و root  می کنیم.و سپس طبق معمول گزینه next  را می فشاریم. اگر این مرحله را با موفقیت طی کنید دیگر هیچ واهمه ای نسبت به از دست دادن فایل ها و دیگر سیستم های عاملتان نداشته باشید.

اگر در ضمن نصب به مشکلاتی برخوردید که در این مختصر به ان اشاره نشده می توانید می توانید مشکلتان را مطرح کرده وپاسخ مناسب را دریافت نمائید.

webmaster@lazzag.20m.com

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت های زیر مراجعه نمائید.

www.redhad.com

www.persianyahoo.com/ebooks/linux/setuplinux9.pdf

www.itiran.com

www.farsedu.com

ایا میدانید که

سایت پرشین بلاگ  ، هنگامی که یک کاربر بخواهد برای یک یادداشت در یک وبلاگ کامنت بگذارد فقط می تواند 1024 کاراکتر را تایپ کند  !!  در غیر اینصورت با پیام زیر روبه رو خواهد شد

!حداكثر متن پيام 1024 حرف ميباشد

عبدالحمید پهلوزاده

 

 

  سردبیر لزاگ

کلیه حقوق این سایت متعلق به نشریه دانشجویی لزاگ است.برداشت مطلب و عکس با ذکر منبع و لینک به سایت بلامانع است

 مدیر مسئول لزاگ